Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων σχετικά με το οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας

Posted on March 6, 2013 by

4


Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, την οποία και δημοσιεύουμε:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5-3-2013 με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για το οργανόγραμμα του Υπουργείου, ο Γεν. Γραμματέας χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως ανυπόστατα. Επίσης, σε προηγούμενη συνάντηση και συγκεκριμένα στις 19-2-2013 μας είχε κάνει γνωστή τη θέση της πολιτικής ηγεσίας για περικοπή του 39% των δομών του Υπουργείου και την κατηγορηματική δέσμευση της όσον αφορά την μη περικοπή θέσεων στις οποίες ήδη υπηρετούν υπάλληλοι. Μέχρι σήμερα δεν μας έχει δοθεί σχετικό σχέδιο οργανογράμματος για να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Επιπροσθέτως, στην αρμόδια Επιτροπή Διοικητικής Αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Υγείας δεν έχει κληθεί ο ορισμένος από τον Υπουργό Υγείας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να μας παρουσιάσει το σχέδιο του νέου Οργανισμού και εμμένουμε στη θέση μας για την αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου Υγείας και τη μη περικοπή των θέσεων, με σκοπό την παροχή καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας στους δοκιμαζόμενους από την μνημονιακή πολιτική, πολίτες.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Πρόεδρος

 Δ. Σολδάτος                                Γ. Μίχος

Και ένα δικό μας σχόλιο: Όταν διακηρυγμένος στόχος της τρόικας, των μνημονίων και των εντεταλμένων διακομματικών κυβερνήσεών τους είναι η απόλυση 12.500 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και 150.000 μέχρι το 2015, είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένεις από έναν Γενικό Γραμματέα να σε ενημερώσει σχετικά με το αν θα περικοπούν οργανικές θέσεις με το νέο οργανόγραμμα. Και δεν είναι μόνο η στάση του Δ.Σ. του συλλόγου αστεία, αλλά και και αυτή της πλειοψηφίας των συναδέλφων στο Υπουργείο. Η παθητικότητα και η μη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις σημαίνει αποδοχή των απολύσεων. Το ότι δεν έχει ανακοινωθεί το οργανόγραμμα είμαι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όσο και να γκρινιάζουμε μεταξύ μας, η μη συμμετοχή δηλώνει την έμπρακτη αδιαφορία απέναντι σε όσα ετοιμάζονται για εμάς. Οι πρώτοι 68 εργαζόμενοι του Υπουργείου απολύθηκαν (τα φληναφήματα περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας σύντομα θα αποδειχτούν σαπουνόφουσκες). Όταν θα απολυθούν οι επόμενοι, κανένας δε θα δικαιούται να λέει ότι δε γνώριζε. Η σιωπή και η αδράνειά μας είναι η συναίνεση που χρειάζονται.