Συμπαράσταση στην απολυμένη συνδικαλίστρια Άννα Γαϊτανίδου

Posted on February 3, 2013 by

0


H Άννα Γαϊτανίδου εργαζόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων). Η Εταιρεία την απέλυσε, μην ανανεώνοντας τη σύμβαση εργασίας της. Αιτία της απόλυσής της δεν ήταν η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της, αλλά η πολιτική και συνδικαλιστική της δράση. Η Άννα είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής). Η παρουσία της σε κάθε αγώνα της ειδικής αγωγής, της ψυχικής υγείας αλλά και της υγείας ήταν διαρκής.

Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς. Η εργαζόμενη τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ. Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Ως εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας και μέλη της ομάδας Αριστοτέλους 17, ζητάμε την ανανέωση της σύμβασης της Άννας Γαϊτανίδου. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε το ψήφισμα συμπαράστασης στον Σύλλογο Εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Συντονισμό Εργαζομένων – Απολυμένων Ψυχικής Υγείας, Ειδικής Αγωγής & Κατά των Εξαρτήσεων

Ψήφισμα συμπαράστασης Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Ψήφισμα συμπαράστασης Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα

Ψήφισμα συμπαράστασης Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων Εθνικής

Ψήφισμα συμπαράστασης Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ