Προαιρετικό το πτυχίο για τους διοικητές νοσοκομείων

Posted on February 11, 2013 by

0


Αλλη μια πρωτοποριακή καινοτομία από τον Υπουργό Υγείας. Δεν αρκούσε η κακοδιοίκηση και τα προβλήματα που δημιουργούνταν στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της επιλογής “ημετέρων”, ατόμων ως επί το πλείστον χωρίς καμία εμπειρία και κατάρτιση σχετική με τον χώρο της διοίκησης, για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων, τώρα μειώνονται ακόμη περισσότερο τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την πλήρωση των θέσεων αυτών. Το προσόν του πτυχίου φαίνεται να είναι απλά μια…τροχοπέδη στην επιλογή ατόμων για μια θέση, της οποίας η αμοιβή είναι υψηλότερη από αυτήν του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Κάτι που δεν εμπόδισε στο παρελθόν την προηγούμενη πολιτική ηγεσία να τοποθετήσει στη Διοίκηση Νοσοκομείου, γνωστό (;) ηθοποιό:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka/ada/%CE%9244%CE%A1%CE%98-%CE%93%CE%9F%CE%A1
(Αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, πρόκειται για την Υπουργική Απόφαση με ΑΔΑ Β44ΡΘ-ΓΟΡ)

Ακολουθεί το άρθρο του in.gr

Μειώνονται τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 η ισχύς των κείμενων διατάξεων που προβλέπουν ότι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών θα είναι τριετής και ότι θα υπογράφουν σύμβαση αποδοτικότητας, καθώς και πως πρέπει να συσταθεί ειδική Επιτροπή υπό την υπουργό, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και καθηγητών, για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας συνεχίζει τη λειτουργία της, έχοντας την κύρια ευθύνη του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του συστήματος προμηθειών.

Η Επιτροπή θα υλοποιήσει τους στόχους της αύξησης του αριθμού των κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.