Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Υγείας για τις δηλώσεις Σκοπούλη

Posted on February 11, 2013 by

0


Ο Σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις της υφυπουργού Φ. Σκοπούλη στις 31/1/2013 στη Βουλή  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ                   

Αθήνα   08-2-2013                        

                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αήθη επίθεση που δεχτήκαμε οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας στο σύνολό τους και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας από την Υφυπουργό Υγείας κα Φ. Σκοπούλη, η οποία σε ερώτηση που της απεύθυνε συνάδελφός της βουλευτής της ΔΗΜΑΡ (την Τετάρτη 31/1/2013 στη Βουλή – ημέρα του πανυγειονομικού συλλαλητήριου), εντελώς ανερυθρίαστα και ανυπόστατα στην ουσία αποκάλεσε τους συναδέλφους μας διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς και επεσήμανε ότι το Υπουργείο δύναται να λειτουργήσει με το 1/10 του υπάρχοντος προσωπικού.

Στην πραγματικότητα, η Υφυπουργός κα Σκοπούλη, αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει καν ποια είναι η δύναμη του προσωπικού του Υπουργείου Υγείας. Ας μας απαντήσει ποιά ήταν η πρώτη απόφαση που υπέγραψε ως Υφυπουργός μετά την ανάληψη των καθηκόντων της…

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι πολλοί από αυτούς  που κυβερνούν τη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι απλά εντολοδόχοι της τρόϊκας. Είναι εμπνευστές των μνημονίων και η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που τα συνοδεύουν, γι αυτούς ήταν διακαής πόθος. Αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι αυτή την στιγμή καταδυναστεύουν την κοινωνία και τους πολίτες, προκειμένου να εφαρμόσουν τα βάρβαρα και αντιλαϊκά τους μέτρα δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο, στερώντας τους ακόμη και το ιερό δικαίωμα στην απεργία (ουσιαστικά το μόνο διαπραγματευτικό «όπλο» που είχε απομείνει στον εργαζόμενο).

Συνάδελφοι, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι ο αγώνας είναι ταξικός και στις επιστρατεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης να απαντήσουμε δυναμικά. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, πότε θα το κάνουμε; Όταν θα βρεθούμε στο δρόμο;

          Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εδώ και τώρα και χωρίς περιστροφές να πάρει σαφή θέση με γραπτή ανακοίνωση όσον αφορά τα λεγόμενα της κας Σκοπούλη, διαφορετικά θεωρούμε ότι τα υιοθετεί και τα συνυπογράφει και θα μας βρει απέναντί της.

          Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε Γεν. Συνέλευση την Πέμπτη 14-2-13 10:00 στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

 

                      Για το Δ.Σ.

 

         Ο Γεν. Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος

 

             Δ. Σολδάτος                                      Γ. Μίχος        

Δείτε σχετικά: https://aristotelous17.wordpress.com/2013/02/06/e%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%86-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80/.