Κάλεσμα Συντονιστικού Υγείας

Posted on November 24, 2012 by

0


Αθήνα, 23-11-12


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-11-2012 18:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

 

 Συναδέλφισσες/οι

Μετά την ψήφιση του μνημονίου 3 από την ¨Συντριπτική πλειοψηφία¨ των συν 3 βουλευτών της ντόπιας ΤΡΟΙΚΑΣ Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, έρχεται η πραγματική σύγκρουση με την εφαρμογή του βήμα το βήμα , μέτρο το μέτρο με αιχμή αυτή τη στιγμή τις απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα.

Η αντίσταση με καταλήψεις και απεργίες από τους εργαζόμενους των δήμων , των υπουργείων και των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων φουντώνει και δείχνει πως τα σχέδια των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ μπορούν  να ακυρωθούν στην πράξη.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο στόχαστρο με το λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση σε πάνω από 50 νοσοκομεία μέχρι το Γενάρη του 2013. Μαζί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών , κρεβατιών στο ΕΣΥ ετοιμάζονται να καταργήσουν χιλιάδες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να απολυθούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μέσα στο 2013. Ενώ συνεχίζονται οι θηριώδεις περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και στους μισθούς , τα απλήρωτα δεδουλευμένα και οι τεράστιες ελλείψεις στη λειτουργία των νοσοκομείων , οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για να μην περάσει αυτή η βαρβαρότητα στην υγεία.

Ήδη νοσοκομεία της επαρχίας με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας και με αποφάσεις σε Μεσολόγγι , Πρέβεζα, και Άρτα απευθύνουν κάλεσμα για Πανελλαδική συγκέντρωση των νοσοκομείων την Παρασκευή 30-11-2012 13:00 στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στα κλεισίματα και την υποβάθμιση νοσοκομείων.

Το συντονιστικό των νοσοκομείων σας καλεί όλους

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26-11 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα, Ώρα : 18:00 για να οργανώσουμε συντονισμένα αυτές τις μάχες και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Πανελλαδική συγκέντρωση νοσοκομείων την Παρασκευή 30-11 στο Υπουργείο Υγείας.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ