Τέσσερις ειδήσεις που δε συνδέονται μεταξύ τους

Posted on June 21, 2012 by

0


1) Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στον Μάριο Ντράγκι.

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι,

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.

* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.

Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Με εκτίμηση

Αντώνης Σαμαράς

Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

2) Έσβησε” βρέφος 19 μηνών στο Ωνάσειο

Διαβάστε τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για τον θάνατο βρέφους 19 μηνών, κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης

Ένα βρέφος 19 μηνών που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια, εξέπνευσε κατά τη διάρκεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης στο Ωνάσειο.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας και η εκπρόσωπος των γονέων καρδιοπαθών παιδιών Χρυσάνθη Κοκολάκη, υπήρξε καθυστέρηση 18 ημερών στον προγραμματισμό της επέμβασης.

O λόγος της καθυστέρησης ήταν ότι το βρέφος ήταν ανασφάλιστο, ενώ η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε μέχρι να ληφθούν οι σχετικές γραφειοκρατικές αποφάσεις και τελικά κατέληξε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Πηγές του Ωνασείου αλλά και του Παίδων υποστηρίζουν ότι το παιδί χειρουργήθηκε στον δέοντα χρόνο και βάσει του επιστημονικού πλαισίου που υπάρχει για την πάθησή του.

3) Κλειδώνουν πρόσωπα και πρόγραμμα σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Παρά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών για την προγραμματική σύγκλιση, καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» το κυβερνητικό σχήμα.

Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν για συγκεκριμένα πρόσωπα ή οι διεκδικήσεις εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων για συγκεκριμένα υπουργεία θα επιχειρηθεί να εξομαλυνθούν σε σύσκεψη κορυφής των τριών πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα συναντηθούν στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τόσο το ζήτημα της σύνθεσης της κυβέρνησης, όσο και να δώσουν το τελικό «πράσινο φως» στο προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας.

4) Τρεις αυτοκτονίες στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες.

Ένας 45χρονος άνδρας στη Νεάπολη Λασιθίου σε μια πράξη απελπισίας ήπιε φυτοφάρμακο, κόβοντας με αυτό τον τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής του.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το Cretalive.gr, μία 46χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο. Τη γυναίκα βρήκε ο αδερφός της, ενώ σύμφωνα με την αστυνομίαπρόκειται για αιφνίδιο θάνατο.

Ωστόσο, μία άλλη τραγική είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγα λεπτά αργότερα. Ένας 70χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος εντοπίστηκε κρεμασμένος.

 

Και μην ξανακούσω για λαϊκισμό, θα τραβήξω πιστόλι.

Posted in: Γενικά