Με ατομικό συμβόλαιο προαγωγές, αυξήσεις στο Δημόσιο

Posted on April 3, 2012 by

0


 

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας. Σύμφωνα με το σχέδιο οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος κάθε χρόνου θα υπογράφουν ατομικό συμβόλαιο όπου και θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι για τους οποίους θα βαθμολογούνται.

Κάθε υπάλληλος θα αξιολογείται για την διοικητική του ικανότητα, τη συμπεριφορά και την απόδοση στην υπηρεσία. Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προιστάμενός του, ενώ η τελική κριση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Οσοι υπάλληλοι «πιάνουν» τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο.

Ο Δημ. Ρέππας παρουσιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα έκανε γνωστό ότι στόχος είναι οι δείκτες αξιολόγησης να είναι έτοιμοι ως το τέλος του 2012. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων με το νέο σύστημα θα γίνει το 2013 και οι προαγωγές στις οποίες θα ληφθεί υπόψη η «βαθμολογία» από τη νέα αξιολόγηση θα πραγματοποιηθούν το 2014.

Για το νομοσχέδιο για τη μείωση των δομών του κράτους που εισήχθη μεν στη Βουλή αλλά έχει ουσιαστικά «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων της ΝΔ ο κ. Ρέππας τόνισε ότι καλό θα ήταν να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή και η επόμενη κυβέρνηση να κάνει τις όποιες αλλαγές.

Πηγή: alterthess.gr

Posted in: Γενικά