Κάλεσμα για Συντονισμό από ΥΠ.ΠΟ.

Posted on March 2, 2012 by

0


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656

 

                                                                                                    Αθήνα, 28/2/2012

 


Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

 

Από το 2010 οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία βρίσκεται στο κέντρο μιας ολομέτωπης επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών. Με πρόσχημα την «κρίση ως μία ελληνική εκδοχή και ανορθογραφία», αναιρείται κάθε εκδοχή του «κοινωνικού συμβολαίου». Η κοινωνία με γοργούς ρυθμούς οδηγείται στην εξαθλίωση, στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση κάθε μηχανισμού που ιστορικά συμπύκνωνει το κοινωνικό κράτος (εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, πολιτιστική κληρονομιά). Την ίδια στιγμή μεταβαίνουμε σε ένα καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας, υπό τον έλεγχο και τις «εγγυήσεις» των «πιστωτών» και των «επιτρόπων». Για 1η φορά μεταπολιτευτικά έχουμε έναν δοτό πρωθυπουργό, που σε συνδυασμό με την ένταση της κρατικής καταστολής και την προπαγάνδα των ΜΜΕ επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα της δημοκρατίας

 

Απέναντι στην κατάσταση αυτή το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπόρεσε να δώσει τις μάχες που του αναλογούσαν με επιτυχία. Αδυναμίες και προβλήματα ετών, πρακτικές και συμπεριφορές που το απόνομιμοποίησαν στη συνείδηση των εργαζομένων, η συστηματική συκοφάντησή του από τα κυρίαρχα κόμματα και τα ΜΜΕ, οι λογικές «ανάθεσης», αποτέλεσαν μερικές από τις πολλές αιτίες για τη σημερινή εικόνα. Σήμερα, καθημερινά, καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι οι  μάχες που δίνουμε και θα δώσουμε το επόμενο διάστημα υπερβαίνουν τα στενά όρια του επιμέρους αιτήματος, υπερβαίνουν κάθε «συντεχνιακή» εκδοχή. Η μάχη και η σύγκρουση είναι πλέον μία πολιτική μάχη, με σαφές πολιτικό περιεχόμενο, το οποίο πρέπει και να αναδειχθεί με σαφήνεια.

 

Με τις σκέψεις αυτές ο ΕΝΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ θεωρεί ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και κοινής δράσης όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων του.

 

Απαιτείται συντονισμός των αγώνων μας που θα υπερβαίνει την περιχαράκωση και τον εύκολο διαχωρισμό. Αν και τα περισσότερα Σωματεία μας υπάγονται στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ και στις κατά τόπους Ομοσπονδίες, που αναμφισβήτητα πρέπει να αναλάβουν το συντονισμό και την προώθηση των αγώνων μας, θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή με εποικοδομητικό τρόπο. Οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατέδειξαν ότι παρά τις όποιες αδυναμίες εξακολουθούν να παραμένουν οι μεγαλύτερες κοινωνικές οργανώσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα.

 

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας απευθύνεται προς τα Σωματεία και τους εργαζόμενους άλλων Υπουργείων και φορέων του Δημόσιου Τομέα σε μια προσπάθεια συντονισμού των δράσεων και των παρεμβάσεών μας αλλά και αλληλοενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και εκτιμήσεων πάνω στη συγκυρία.

 

Σας καλούμε σε μία πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 7/3, στις  3:30 μ.μ. στα γραφεία μας (Στουρνάρη 25, 5ος όροφος). Τα Διοικητικά Συμβούλια στα οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται να μας ενημερώσουν για τη δυνατότητα να παραβρεθούν.

 

 

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

1.      Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΣ

2.      ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

3.      ΕΜΔΥΔΑΣ Τμήμα ΥΠ.ΠΟ.

4.      ΟΛΜΕ

5.      ΔΟΕ

6.      Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων

7.      Σύλλογος Υπαλλήλων Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους

8.      Σύλλογος ΙΚΑ – ΤΕΑΜ Αττικής και Νήσων

9.      Γεν. Γραμ. Επικοιν. Και Ενημέρωσης

10. Ένωση Ακολούθων Τύπου

11. Σύλλογος υπαλλήλων Υπ. Ανάπτυξης

12. Σύλλογος υπαλλήλων κεντρ. Υπηρ. Υπουργείου Δικαιοσυνης

13. Σύλλογος εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

14. Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων Σιβιτανείδειου Ιδρύματος

15. Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Προεδρείας

16.  Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης