Γενική Συνεδρία εργαζομένων και λοιπών αγωνιστών Υπουργείου Υγείας 1/3/2012

Posted on March 1, 2012 by

0


Βάσει της απόφασης της χτεσινής γενικής συνέλευσης, σήμερα … πραγματοποιήθηκε νέα γενική συνέλευση- συνεδρία, που σκοπό είχε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε αν είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι σαν αγωνισταί, όπως ανέφεραν οι συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ. που κατέθεσαν την πρόταση.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας, κο Πολύζο να απευθύνεται στο σώμα και να δηλώνει συμπαθών με τους αγώνες μας. Μας καταλαβαίνει, είπε, ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς, και από την πλευρά του εργάζεται για να έχουμε μια καλή συνεργασία. Είναι στο πλευρό μας και θα μας συμπαρασταθεί όσο μπορεί. Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. “ΌΧΙ, είπε ευθαρσώς, δε θα γίνει καμιά απόλυση”. Μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον, συμπλήρωσε. Στο πλαίσιο της συμπαράστασής του στον αγώνα μας, πρέπει να συμπεριληφθεί και η εντολή για κόψιμο των μισθών μας για το διάστημα που το υπουργείο παρέμενε κατειλημμένο.

Μετά την ενημέρωση από την αλληλέγγυα πολιτική ηγεσία, και αφού βγάλαμε έξω τις αγωνιστικές δυνάμεις μας και τις μετρήσαμε και διαπιστώσαμε με χαρά ότι είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι και θέλουμε να συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες, συζητήθηκαν διάφορα σχετικά και άσχετα ζητήματα. Ανάμεσα σε άλλα εκφράστηκε από όλους τους ομιλητές η ανησυχία -ως και ο αποτροπιασμός- για τις διατάξεις που περνάνε μετά την ψήφιση του μνημονίου.  Από όλους εκφράστηκε η διάθεση αλλά και η ανάγκη για ένταση των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια κατέθηκαν οι προτάσεις για ψήφιση από το σώμα.

Η πρώτη πρόταση (από μέλος του Δ.Σ. και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ) περιλάμβανε 48ωρες επαναλαβανόμενες απεργίες. Η δεύτερη πρόταση (από εργαζόμενο) καλούσε σε κατάληψη διαρκείας. Η τρίτη πρόταση (επίσης από εργαζόμενο) μιλούσε για συνεχείς καθημερινές συνελεύσεις. Η τελευταία πρόταση που κατατέθηκε από την εκπρόσωπο της Αυτόνομης Παρέμβασης, την εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ και την πλειοψηφία του Δ.Σ. ήταν ουσιαστικά μία μη πρόταση, καθώς προέβλεπε την εν λευκώ εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, δηλ. να κάνει επαφές με όλα τα κόμματα, να στείλει δελτία τύπου σε όλα τα ΜΜΕ και να επιδιώξει το συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία. Τέλος, προέβλεπε τη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι δύο συνάδελφοι που κατέθεσαν τις προτάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων δεν κατάφεραν να τις ενοποιήσουν σε μία. Επίσης, το προεδρείο της συνέλευσης αρνήθηκε, επικαλούμενο το καταστατικό, να προχωρήσει σε νέα ψηφορία ανάμεσα στις δύο πλειοψηφούσες προτάσεις.

Η τέταρτη πρόταση έδωσε την ευκαιρία σε όλο το μπλοκ που (όλως τυχαίως) κατέβηκε μαζικά μαζί με τους διευθυντές λίγο πριν την αρχή της ψηφοφορίας, αλλά και όλους τους συναδέλφους που δε θέλουν άλλες κινητοποιήσεις, να ψηφίσουν την ουσιαστική αναστολή τους.  Η τέταρτη πρόταση υπερψηφίστηκε με μικρή πλειοψηφία.

Και τώρα τι μένει; Να συντονιστούμε ρε παιδιά…