Προς ενημέρωση των συναδέλφων ενόψει Γ.Σ. 15.2.2012

Posted on February 14, 2012 by

0


ΠΡΟΝΟΙΑ:

Μετά την ντροπιαστική «σε όλα ΝΑΙ» υπερψήφιση της νέας μνημονιακής Σύμβασης την Κυριακή 12/2/2012 έχει πλέον δρομολογηθεί η μεταφορά του τομέα της πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας και μάλιστα με διαδικασίες πρωτοφανώς επείγουσες για τα δεδομένα των Υπουργείων μας, δημιουργώντας δικαιολογημένη απορία για τους πραγματικούς σκοπούς πίσω από τις ενέργειες αυτές…

Σε μία περίοδο που οι προνοιακές ανάγκες του πληθυσμού αυξάνουν, οι πολιτικές των αρμοδίων Υπουργείων γυρίζουν τις πλάτες στις ανάγκες αυτές και αλλάζουν άρδην προσανατολισμό μετατρέποντας την πρόνοια σε φιλανθρωπία και επιδόματα μερικών ευρώ, καταργώντας παράλληλα τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Το σχετικό Νομοσχέδιο για τη μεταφορά του προνοιακού τομέα επίκειται την ερχόμενη εβδομάδα και για το λόγο αυτό με εκβιαστικό τρόπο ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Κατριβάνος, κάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας τους διευθυντές της Πρόνοιας να καταθέσουν πρόταση μέσα σε 3 ημέρες (!) για τη ρύθμιση των θεμάτων της πρόνοιας και τη μεταφορά ή μη των 80 υπαλλήλων, θέματα που απαιτούν προσεκτική, υπεύθυνη επεξεργασία και όχι βιαστικές κινήσεις.

Άγνωστο παραμένει και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση για την τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού που θα προκύψει από την «συγχώνευση» (;) συναφών Διευθύνσεων, όπως είναι η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δ/νση Στεγαστικής Συνδρομής του Υπουργείου Εργασίας.

 

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ:

Στις ημέρες αυτές που οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται είναι πλέον κρίσιμη η ανάγκη για ποιοτικές και υπεύθυνες δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς ντροπή, η πολιτική στον τομέα της ψυχικής υγείας μειώνει τις επιχορηγήσεις κατά 55%, αφήνοντας απλήρωτο για μήνες το προσωπικό των ψυχιατρικών δομών, καθιστώντας έτσι τη λειτουργία τους αδύνατη και κατά συνέπεια οδηγώντας στο αναπόφευκτο κλείσιμο τους.

Οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ψυχικά ασθενείς, μικρά παιδιά, έφηβοι, ενήλικες σε στεγαστικές δομές αντιμετωπίζουν το 2012 (!) το δίλημμα χρηματοδότησης της νοσηλείας τους από ιδίους πόρους ή…την επιστροφή στη Λέρο!

 

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα στους μισθούς, τις απολύσεις συναδέλφων και τις επερχόμενες απολύσεις πολλών από εμάς, την από το παράθυρο καταστρατήγηση της μονιμότητας και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

 

Με αυτά τα δεδομένα και ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας έχουμε ακόμα βαρύτερο χρέος να αντισταθούμε στις πολιτικές αυτές!

 

Για το λόγο αυτό, καλούμε σε συμμετοχή όλων στη Γ.Σ. Τετάρτη 15/2/2012, σε συντονισμό με συναδέλφους που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις και κάλεσμα προς όλους τους φορείς της Υγείας για κοινό αγώνα με απώτερο στόχο τη δημιουργία ισχυρού Πανυγειονομικού Μετώπου.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Posted in: Γενικά