Αλληλεγγύη στους καταληψίες της ΔΕΗ.

Posted on November 22, 2011 by

5


Και όμως. Την ώρα που σε όλη τη χώρα έχει πέσει μια παγωνιά ανάλογη με εκείνη του 67, την ώρα που πολλοί άφησαν τους δρόμους για τους καναπέδες και την γκρίνια, κάποιοι συνεχίζουν τον αγώνα. Και αυτοί δεν είναι λίγοι, δεν είναι μια μειοψηφία.

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα σε πόλεις, χωριά και γειτονιές. Πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη τοπικών συμβουλίων, αιρετοί “άρχοντες” και συνδικαλιστικοί φορείς εναντιώνονται σε ένα άδικο φόρο που επιβάλλεται σε όλους, αλλά πλήττει κυρίως τους φτωχούς.

 Το κίνημα αντίστασης στην άδικη φορολογία ανήκει σε όλους μας και μας συμπεριλαμβάνει όλους. Δεν είναι ο αγώνας του όποιου Φωτόπουλου, δεν είναι ο αγώνας του ΚΚΕ ή άλλων αριστερών κομμάτων. Οι άνθρωποι που έσπευσαν σήμερα να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ήταν πολλοί και προέρχονταν από πολύ διαφορετικούς χώρους. Γιατί, όπως αυτά τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους εργαζομένους της ΔΕΗ, έτσι και αυτός δεν είναι ένας αγώνας μόνο των εργαζομένων της ΔΕΗ. Είναι μέτρα που πλήττουν όλη την κοινωνία και όλη η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί σε αυτά.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν πληρώνουν το χαράτσι γιατί δεν έχουν, δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να πληρώνουν τους απανωτούς φόρους, έκτακτες εισφορές  και χαράτσια που άμεσο στόχο έχουν να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, δηλαδή το 99% του λαού.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, κατέλαβαν το κέντρο έκδοσης  εντολών διακοπής ρεύματος στο Χολαργό (Μεσογείων 190 – 194) «για να μην φύγει καμιά εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μεροκαματιάρη, μικροσυνταξιούχου». Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για κατάργηση των αντιλαϊκών χαρατσιών, είναι αγώνας όλων μας, αφορά την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων, εργαζόμενων και ανέργων.

Ας είμαστε αλληλέγγυοι με όποιον τρόπο μπορούμε στον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Ας τους δείξουμε ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτο τον αγώνα.

Ας κάνουμε την κυβέρνηση και τα αφεντικά της να καταλάβουν ότι πλέον έχουμε ξεπεράσει τους τεχνητούς διαχωρισμούς που αυτοί και τα μέσα τους μας έχουν επιβάλει.

Ας δείξουμε και στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές τι σημαίνει αλληλεγγύη και αντίσταση.

Σημ: Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έξω από το κατειλημμένο κτήριο της ΔΕΗ, όπου βγαίνουν οι εντολές διακοπής είναι συγκεντρωμένα πάνω από 100 άτομα από πολλούς πολιτικούς χώρους. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη. Ο εισαγγελέας έδωσε διορία να φύγουν οι καταληψίες μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι δυνάμεις καταστολής είναι στην αναμονή για να επιτεθούν. Τα κανάλια στα βραδινά δελτία ειδήσεων έχουν υιοθετήσει τα γνωστά κλισέ και έχουν λυσσάξει για την “ανομία” που επικρατεί στη χώρα… Ο κόσμος όμως δε φεύγει. Και όσο περνάει η ώρα μαζεύεται ακόμα περισσότερος κόσμος.  Ακόμα και αν εισβάλλει η αστυνομία, ακόμα και αν λήξει αυτή η κατάληψη, ακόμα και αν οι διορισμένοι εργατοπατέρες πουλήσουν και αυτή την κινητοποίηση, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Γιατί δεν είναι μία αποσπασματική διεκδίκηση. Είναι μέρος ενός κινήματος που σκοπό έχει να αλλάξει αυτή την πολιτική.

 

Posted in: Γενικά