Ψήφισμα της 7/10/2011

Posted on October 15, 2011 by

0


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ο σύλλογος εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Άμεσες ενέργειες προς την κατεύθυνση συντονισμού των κινητοποιήσεών μας με συλλόγους εργαζομένων άλλων φορέων στο χώρο της υγείας και στο γενικότερο δημόσιο τομέα.

Θα αποσταλεί άμεσα κάλεσμα για συντονισμό προς τα Δ.Σ. των υπόλοιπων φορέων που πλήττονται εξίσου ή και περισσότερο από εμάς από τα νέα μέτρα. Με αυτό καλούμε σε κοινή ανοιχτή συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι μορφές δράσης, είτε στο Υπουργείο, στην ημερομηνία της επόμενης συνέλευσης, είτε σε άλλο χώρο.

 2. Προσπάθεια συντονισμού με το σύλλογο εργαζομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διεξαγωγή κοινής δράσης διαμαρτυρίας.

Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι από διαφορετικά υπουργεία μπορούν και θέλουν να ενωθούν σε ένα κοινό αγώνα.

Η κοινή δράση μπορεί να πάρει τη μορφή μιας από κοινού συγκέντρωσης ή πορείας.

3. Οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία.

Την εβδομάδα που ακολουθεί, το ΔΣ με τη συμμετοχή όσων εργαζομένων θέλουν να συμμετάσχουν, οφείλει να πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του Υπουργού, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων. Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας καλύπτεται και από την απόφαση της 3/10/2011 της ΑΔΕΔΥ.

4. Επαναλειτουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλει στη διευκόλυνση των κινητοποιήσεών μας και στη βοήθεια προς συναδέλφους που πλήττονται περισσότερο από τα βάρβαρα μέτρα.

Το ταμείο αλληλεγγύης του συλλόγου πρέπει να μετατραπεί αφενός σε απεργιακό ταμείο, ώστε να βοηθάει τους συναδέλφους που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, και αφετέρου σε ταμείο άμεσης βοήθειας σε συναδέλφους των οποίων ο μισθός πλεόν είναι διψήφιος, λόγω των περικοπών και των κρατήσεων.

Η χρηματοδότηση του Ταμείου μπορεί να γίνεται είτε από τις  εισφορές των εργαζομένων, είτε από ειφορές από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και κοινωνικούς – πολιτικούς χώρους.

5. Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11/10/2001 στις 10.00

6. Οργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης-συζήτησης στο αμφιθέατρο την Τετάρτη 12-10 με κεντρικό θέμα “Η κρίση και οι εργαζόμενοι”.

Η εκδήλωση αυτή, που θα πρέπει να είναι τρίωρης διάρκειας,  θα πραγματοποιηθεί με τρόπο ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, καλυπτόμενοι από την απόφαση της σημερινής Γ.Σ.

7.  Δημιουργία blog που θα βοηθήσει στην επικοινωνία με άλλους εργαζομένους.

8. Την Πέμπτη 13/10 θα προχωρήσουμε σε κατάληψη κατά τη διάρκεια του ωραρίου ώστε να πραγματοποιήσουμε κοινή μαζική συγκέντρωση με την ΠΟΕΔΗΝ μπροστά από το Υπουργείο.

Η κατάληψη αυτή μπορεί να έχει ολιγόωρη διάρκεια ή να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

9. Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 14/10

Στην επόμενη γενική συνέλευση θα κάνουμε μία αποτίμηση των δράσεων της εβδομάδας που προηγήθηκε και θα αποφασίσουμε τον τρόπο έντασης και κλιμάκωσης του αγώνα μας κατά την εβδομάδα της Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (19/10).