Σχετικά με μας

Είμαστε εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας και δεν αντέχουμε να βλέπουμε πια την καταστροφή που συντελείται στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια.

Συναντηθήκαμε στην αρχή μιας μεγάλης σειράς κινητοποιήσεων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα ενάντια στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, την άδικη φορολογία, τις απολύσεις και τις περικοπές των μισθών μας.

Είμαστε εργαζόμενοι με σχέσεις δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, μόνιμοι και συμβασιούχοι, απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και διορισθέντες μέσω ΑΣΕΠ, με “τυπικά προσόντα” ή χωρίς, κοντά στη σύνταξη ή στην αρχή της “καριέρας” μας.

Είμαστε αυτοί που κινδυνεύουμε να απολυθούμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά και αυτοί που έχουμε εξασφαλισμένη τη θέση μας (ή έτσι νομίζουμε).

Είμαστε αυτοί που κάποτε παίρναμε λίγα λεφτά και τώρα βρισκόμαστε στα όρια της φτώχειας.

Είμαστε αυτοί που οι Υπουργοί μας αποκαλούν άλλοτε “κοπρίτες”, “αργόμισθους”, “χαραμοφάηδες”, “βάρος για τον ελληνικό λαό” και άλλοτε “άξια στελέχη” και “στηρίγματα της δημόσιας διοίκησης”.

Είμαστε αυτοί που τα έχουν πάρει πια στο κρανίο όταν βλέπουν τις σπατάλες σε έργα βιτρίνας, την ίδια στιγμή που περικόπτονται συνεχώς οι δαπάνες για τις ευπαθείς ομάδες και ένας τεράστιος αριθμός πολιτών αφήνεται στη μοίρα του, χωρίς στοιχειώδεις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Είμαστε αυτοί που έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ολόκληρες στρατιές συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας να αλωνίζουν τα Υπουργεία απαξιώνοντας και αποδυναμώνοντας το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης.

Είμαστε αυτοί που όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, ήμασταν και είμαστε από την πρώτη στιγμή εκεί, μαζί με τους συναδέλφους μας, εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας.

Είμαστε αυτοί που πάμε κόντρα σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και κομματικές γραμμές, ακριβώς γιατί δεν έχουμε κανένα κόμμα να κρύβεται πίσω μας και γιατί έχουμε σιχαθεί τον κρατικό τους συνδικαλισμό.

Είμαστε αυτοί που δε θέλουμε να βλέπουμε πια πολίτες να ταλαιπωρούνται από ένα καφκικό δημόσιο και μια αδυσώπητη γραφειοκρατία.

Είμαστε αυτοί που δε θέλουμε να ξεπουληθεί ο δημόσιος τομέας στους ιδιώτες και σε κρατικοδίαιτες ΜΚΟ.

Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, αλλά θα μπορούσαμε να ήμασταν πολίτες οποιασδήποτε εθνικότητας και οποιουδήποτε κράτους.

Είμαστε από αυτούς τους αμετανόητους που, στον καιρό του Μνημονίου, της Τρόικας και του ΔΝΤ, στον καιρό της επικράτησης των αγορών έναντι κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, ακόμα οραματιζόμαστε ένα δημόσιο που στέκεται αρωγός στον πολίτη.

Είμαστε αυτοί που δε θα σιωπήσουμε πια όταν βλέπουμε τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Είμαστε αυτοί που κατεβαίνουμε χρόνια στους δρόμους, αλλά και αυτοί που κατεβαίνουμε τώρα για πρώτη φορά.

Είμαστε όλοι αυτοί που στις διαμαρτυρίες τους αντιμετωπίζουν τη βίαιη κρατική καταστολή.

Είμαστε στους δρόμους ως εργαζόμενοι και όχι ως εργατοπατέρες – εκκολαπτόμενοι βουλευτές.

Είμαστε αυτοί που θα υπερασπιστούμε έμπρακτα τα δικαιώματά μας από την επίθεση που γίνεται κατά των εργαζομένων, αλλά και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο λαό.

Είμαστε αυτοί που δουλεύουμε στο διπλανό γραφείο, στο θυρωρείο, στο υπόγειο ή κάνουμε εξωτερικές δουλειές.

Είμαστε οι συνάδελφοί σου, οι εργαζόμενοι που σε εξυπηρετούν, αυτοί που βρίζεις, αυτοί που λυπάσαι, αυτοί που επαινείς, τα παιδιά σου, οι γονείς και τα αδέλφια σου.

Είμαστε όπως κι εσύ.

 

 

6 Responses “Σχετικά με μας” →

 1. Δημήτρης Σολδάτος

  October 21, 2011

  Επιτέλους έχουμε το δικό μας blog! Και αυτό χάρη σε σας (τη γνωστή παρέα)…
  Σας αξίζουν πολλά “μπράβο” – ειδικά για την συγκινητική εισαγωγή.
  Άντε σιγά – σιγά να ανεβάσουμε και καμμιά φωτό απ’ τους πρόσφατους αγώνες μας!

  Keep walking…

  Reply

 2. katerina ioannidou

  January 31, 2012

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ GOLDEN HALL ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ . ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ 31 .1.2012

  Reply

  • Σάντσος Πάντσας

   February 25, 2012

   Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη για το τι γίνεται με αυτό το κτήριο.
   Τα ζητήματα είναι πολλά.
   Το κτήριο είναι ακατάλληλο για στέγαση του Υπουργείου. Υπάρχουν μελέτες και πορίσματα της δ/νσης τεχνικών υπηρεσιών που κρίνουν ότι δεν μπορεί να αντέξει τόσους υπαλλήλους, εξοπλισμό και όγκο εγγράφων.
   Είναι σχεδιασμένο με βάση τις επιταγές της αμερικανικής “σχολής” για την αρχιτεκτονική των χώρων εργασίας, που έχει ως κύριο στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας.
   Είναι ενεργοβόρο και πέρα για πέρα αντι-οικολογικό.
   Δεν εξυπηρετείται από ικανό αριθμό μέσων μεταφοράς και δεν έχει πάρκινγκ.

   Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ξεκινήσει σαν ομάδα να ψάχνουμε ποιο ακριβώς είναι το κόστος για τους πολίτες για ένα τέτοιο κτήριο – φάντασμα που εδώ και 8 χρόνια αραχνιάζει.
   Θα επανέλθουμε με δημοσιεύσεις και (ενδεχομένως) καταγγελίες όταν θα έχουμε επαρκή στοιχεία.
   Η γραφειοκρατία του συστήματος, της πολιτικής ηγεσίας και του κρατικού συνδικαλισμού συχνά αφήνει άφωνους και εμάς τους γραφειοκράτες.

   Reply

 3. Γιώργος Βλαζάκης

  February 25, 2012

  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, αλλά και για την ειλικρινή διάθεσή σας να καλυτερεύσετε τον κόσμο μας – γιατί ο κόσμος του καθενός μας είναι ο δίπλα του, κι όχι ο μακριά του!
  Είμαστε δίπλα σας!
  Ενας απλός πολίτης (και για την αντιγραφή, Γ.Βλαζάκης)

  Reply

 4. aggelikosxima

  February 29, 2012

  Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Αν όλοι μας συνειδητοποιήσουμε ότι το συμφέρον του ενός είναι και το συμφέρον του άλλου τότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά. Καλό αγώνα σε όλους μας!

  Reply

 5. Ζήνων Πετράκης

  January 26, 2013

  Παιδιά η προσπάθειά σας είναι για μένα κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Δείχνει ότι είστε συνειδητοποιημένοι και πάνω από όλα άνθρωποι. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, αν και δεν προέρχομαι από τον κόσμο της Υγείας. Ωστόσο, όπως κάθε πολίτης, νοιώθω ενδιαφέρον για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Σας ευχαριστούμε. Θα στηρίξω και θα διαδώσω την προσπάθεια αυτή.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: